Page 39 - Beekweide II - Koopgarant
P. 39
TERREININRICHTING
Bestratingen
Vanaf de openbare weg tot aan de voordeur wordt een pad gemaakt van grijze gerecyclede betontegels, afmeting 400 x 600 x 50 mm.
BERGING
De geprefabriceerde houten bergingen bij de woningen en appartementen bestaande uit een prefab betonvloer, houten frame en horizontale gewolmaniseerde rabatdelen. Het platte dak van de berging is opgebouwd uit een houten balklaag met underlayment beplating met daarop EPDM dakbedekking. De afmeting van de berging is conform de technische verkooptekeningen.
OVERIGE
Instandhoudingsverplichtingen
Vanuit de gemeente worden een aantal verplichtingen opgelegd welke voor u als koper/eindgebruiker ook gelden. Het gaat om de instandhoudings- verplichting van de hoge en lage hagen welke omschreven staan onder de kop erfafscheidingen.
VERENIGING VAN EIGENAREN (VVE)
Als eigenaar van een appartement bent u met de andere appartements- eigenaren in het gebouw verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud. De Vereniging van Eigenaren wordt opgericht in de akte van splitsing in appartementsrechten. Iedere appartements–eigenaar is automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren van het betreffende gebouw. Dit is bij Wet geregeld. In de Wet zijn regels opgenomen waaraan een Vereniging van Eigenaren moet voldoen. Zo moet de VvE een ledenvergadering hebben: de vergadering van eigenaren. De wet eist dat de vergadering van eigenaren tenminste éénmaal per jaar bijeen wordt geroepen. In deze vergadering worden de financiële jaarstukken en de servicekosten per jaar per appartement vastgesteld. De gang van zaken in het gebouw wordt grotendeels bepaald door de vergadering van eigenaren.
De vergadering van eigenaren neemt alle beslissingen over het beheer van de gemeenschappelijke gedeelten van het appartementencomplex.
De Vereniging van Eigenaren is daarbij gebonden aan de bepalingen welke opgenomen zijn in het splitsingsreglement. Daarnaast zijn
er nog enkele zaken welke niet in het reglement zijn geregeld en waarvan de regeling aan de vergadering is overgelaten.
Het appartementsrecht
De Wet verstaat onder een appartement (of zoals het officieel heet: appartementsrecht) een aandeel in een gebouw met toebehoren, dat de bevoegdheid geeft tot het alleengebruik van een bepaald gedeelte van
dat gebouw. Deze officiële omschrijving betekent dat er onderscheid
wordt gemaakt tussen enerzijds het recht op het persoonlijk gebruik van
het appartement met aanbehoren (uw privé-gedeelten) en anderzijds
het gebruik van de gemeenschappelijke gedeelten. Met andere woorden
het eigendom van het gehele gebouw komt toe aan de gezamenlijke eigenaren; daarnaast heeft iedere eigenaar het gebruiksrecht van het privé-gedeelte (zijn/haar appartement) en het mede-gebruiksrecht
voor de gemeenschappelijke delen van het gebouw. Hierbij kunt u onder meer denken aan het trappenhuis, de hal en de gezamenlijke installaties. Appartementsrechten zijn ontstaan door een splitsing in juridische zin van een gebouw of een andere onroerende zaak. Dat kan zowel bij bestaande gebouwen als bij nieuwbouwprojecten. Om een gebouw in appartementen te splitsen moet een notaris een akte opmaken. Deze splitsingsakte wordt overgeschreven in de openbare registers. Als de splitsing een feit is, ontstaan de appartementsrechten die afzonderlijk kunnen worden verkocht.
De akte en het reglement van splitsing
In de notariële akte van splitsing is een aantal belangrijke zaken opgenomen: Een beschrijving van het gebouw als geheel
Een beschrijving van ieder afzonderlijk gedeelte, de appartementen
Een beschrijving van het aandeel dat iedere eigenaar heeft in het gebouw (het zogenaamde breukdeel)
Het splitsingsreglement
Vooral het splitsingsreglement is voor u van groot belang. Hierin staat namelijk beschreven:
Stemverhouding binnen de vergadering van eigenaren
Welke kosten voor rekening van alle eigenaren gezamenlijk komen
Hoe de jaarbegroting (exploitatierekening) eruit moet zien
Hoe de voorschotbijdragen in de servicekosten moeten worden betaald
39